/>

Peinture à la chaux: eeuwenoude traditie komt naar voren in het schilderen met kalkverf

Met Klur verzorgen we eigentijdse en luxueuze wanddecoratie met kalkverf. Het resultaat oogt doorgaans trendy, terwijl het eigenlijk om een eeuwenoude stiel gaat. Daarom introduceren we jullie graag in de wereld van ‘peinture à la chaux’.

 

Waarom is puurheid zo belangrijk bij ‘peinture à la chaux’?

‘Peinture à la chaux’ is de Franse benaming voor het schilderen met kalkverf, die vaak gebruikt wordt in de sector. Toch onderscheiden we ons met Klur graag van de standaard kalkverf, die je gewoon in de winkel kan kopen. Wanneer je kalkverf in een potje koopt, reageert de kalk namelijk op het kleurpigment. Pure kalkverf in een potje bestaat bijgevolg niet echt, aangezien het hooguit een viertal procent natuurlijke pigmenten kan bevatten.

Bij Klur verkiezen we daarom puur gemengde producten, die natuurlijk, ecologisch en duurzaam zijn. Duizenden jaren geleden gebruikte men al kalkverf en nog steeds kan daaruit kleurpigment gevonden worden. Het bewijst alleen maar hoe duurzaam kalkverf precies is.

Wat het mengen van de kalkverf betreft, vergelijken we onze stiel graag met die van een chef-kok. Ook Sergio Herman haalt inspiratie uit alle windrichtingen en verwerkt die in zijn keuken. Zo doen ook wij dat met de natuurlijke pigmenten die we in onze kalkverf verwerken. Deze vakkundige aanpak leverde ons onder meer het label ‘Handmade In Belgium’ op.

Whitewash, microcement of mortex in Kortrijk

Bij Klur bieden we diverse vormen van wanddecoratie en unieke schildertechnieken aan, afhankelijk van de toepassing. Vaak neemt kalk(verf) een belangrijke rol in. We geven enkele voorbeelden.

Mortex is een soort decoratieve pleister, die gemaakt wordt op basis van cement en kalk. Het is duurzaam, waterdicht en is in diverse kleurtinten mogelijk. Hoewel iedereen spreekt over mortex is dit eigenlijk een merknaam en heet de algemene term beton ciré. Gezien de vele mogelijke toepassingen, is Klur de partner bij uitstek voor mortex in Kortrijk en omstreken.

Een andere populaire techniek is whitewash, ook wel whitewash beits genaamd. Eigenlijk is dit een zwaar verdunde verf, die niet dekkend is, maar wel een laagje kleurpigment aanbrengt. Eenmaal het vocht in de whitewash volledig verdampt is, krijg je een mooie gebleekte uitstraling op je meubels of vloer.

Voor een decoratieve betonlook werken we dan weer met microcement, terwijl we ook eigen mengsels maken met witkalk en creaties maken met natuurlijke hydraulische kalk. Daarnaast bieden ook occidaties - denk aan een robuust en stoer roesteffect - esthetische mogelijkheden. We kunnen dit perfect bekomen met speciaal gemaakte roestverf. De mogelijkheden zijn dus werkelijk eindeloos. Net daarom is het belangrijk dat we ons perfect kunnen inleven in je project om samen de ideale toepassing te bepalen. Op die manier kunnen we onze slogan ‘we create a space for your soul’ ten volle waarmaken.

Overtuigd door de veelzijdigheid van kalkverf? En ook interesse om natuurlijke pigmenten in jouw interieur te verwerken, met dank aan deze ecologische verf? Kies dan zeker voor de traditionele ‘peinture à la chaux’ en het vakmanschap van Klur. Contacteer ons gerust via een mailtje naar info@klur.be of bel ons op het nummer 0479 67 35 38.