/>

Marokkaanse tadelakt in de badkamer of liever Venetiaans stucwerk? Klur gaat voor een levensecht resultaat

Op reis, online of in een catalogus. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om geïnspireerd te geraken voor je interieur. Ook bij Klur laten we ons graag inspireren door prachtige grondstoffen uit alle uithoeken van de wereld. Wanneer we dit overbrengen naar een interieur, streven we dan ook een levensecht resultaat na. Door het uitspelen van onze diverse decoratieve technieken voel jij je altijd een beetje op reis. 

Vraag je ons bijvoorbeeld om een afwerking in Marokkaanse tadelakt, terrazzo met muranoglas of Venetiaans stucwerk, dan werken we uitermate graag met ‘the real deal’. Natuurlijke pigmenten en producten, puur gemengd in onze kalkverf, die het traditionele werk alle eer aandoen.

Uiteraard zijn de originele producten best duur en in sommige gevallen zelfs moeilijk verkrijgbaar. Daarom hebben we ons verdiept in decoratieve schildertechnieken die het originele product visueel perfect weten te benaderen. Volgens een eigen ‘keukenrecept’ en de traditionele regels van de kunst.

Marokkaanse tadelakt in de badkamer, douche of keuken

Tadelakt is een soort Marokkaans pleisterwerk of stucwerk. De benaming komt van het Arabische woord ‘tadalaqt’, wat inwrijven of kneden betekent. Dit Marokkaans pleisterwerk wordt gemaakt op basis van natuurlijke hydraatkalk en is volledig waterdicht. Daarom zien we tadelakt in badkamers, douches of keukens. Daarnaast is het ook mogelijk om meubels met tadelakt te maken. Een unieke uitvoering, die je bijvoorbeeld terugvindt in exclusieve hotels of wellnesscentra.

Marokkaanse tadelakt is mooi, heeft een warme uitstraling en is bijgevolg erg populair, maar er zijn ook enkele kanttekeningen. Zo vergt het vakkennis om echte tadelakt aan te brengen en is ook grondig onderhoud nodig. Bij Klur zorgen we voor een vakkundige plaatsing van echte tadelakt, maar kunnen we ook voor een visuele benadering zorgen met andere producten.

Voor onze decoratieve schildertechnieken werken we met puur gemengde producten die we zelf maken. We werken ook samen met enkele exclusieve merken, maar doen er vervolgens ons eigen ding mee. Dankzij deze aanpak en ons eigen recept creëren we een kalkverf die honderd procent uniek is. 

Stucco marmorino of terrazzo met muranoglas

De voorliefde voor originele, natuurlijke pigmenten en producten houdt uiteraard niet op bij tadelakt. Integendeel, het vormt een rode draad doorheen de activiteiten van Klur. En die inspiratie halen we uit alle windstreken. Ter illustratie geven we graag nog enkele voorbeelden.

Zo is er bijvoorbeeld terrazzo met muranoglas. Dit typisch, traditioneel product wordt al honderden jaren gemaakt in de regio rond Venetië. Met Klur halen we het muranoglas nog steeds hier, waar het ambachtelijk wordt vervaardigd, terwijl veel andere opteren voor een alternatief met terrazzo en mica flakes. Wie het échte Italiaanse glaswerk in huis wil halen, kan dus met een gerust hart aankloppen bij Klur. Wij verzorgen graag je wanddecoratie met respect voor het traditionele muranoglas, maar kunnen ook hier weer voor een alternatieve uitwerking zorgen.

Een ander voorbeeld is ‘stucco marmorino’, ‘marmorino Veneziano’ of kortweg marmorino. Het is klassiek Venetiaans stucwerk dat z’n oorsprong kent in de Romeinse tijd. Een echte stijlvolle klassieker dus, die bovendien waterdicht en enorm duurzaam is. Zo kan je de ademende marmorino perfect toepassen in natte ruimtes, zoals een badkamer.

Dankzij onze decoratieve schildertechnieken en wanddecoraties is er enorm veel mogelijk, ook op bestaande muren. Imitatiemarmer brengt bijvoorbeeld grandeur in je interieur, terwijl je het effect perfect kan verkrijgen met de juiste techniek. Door de adering en structuur van marmer perfect na te bootsen op de muur, oogt het reliëf levensecht. Wedden dat je instant zin krijgt om eraan te voelen? Imitatiemarmer is echter maar één van de vele toepassingen. Het is dus perfect mogelijk om samen een stijl of toepassing te bepalen die perfect bij jouw interieur past.

Meer mogelijkheden van decoratieve technieken en wanddecoratie

Het aantal internationale invloeden is eindeloos en dus kunnen we helaas niet alle mogelijkheden van onze decoratieve technieken en wanddecoratie toelichten. Aarzel dus vooral niet om contact op te nemen om jouw project uit de doeken te doen.

We leven ons graag in en schetsen zo wat we voor jou kunnen betekenen. Dankzij een samenwerking met Klur komt jouw persoonlijkheid dan ook optimaal naar voren in je interieur. We create a space for your soul.

Contacteer ons gerust via een mailtje naar info@klur.be of bel ons op het nummer 0479 67 35 38.